Szent Margit Anglikán/Episzkopális Egyház

Az Anglikánok – az Anglia Egyház és Anglikán Kommunió tagjai – már több mint száz éve jelen vannak Magyarországon.  Az istentiszteleteikről vezetett nyilvántartásnk első feljegyzése szerint az 1956-os forradalom első novemberi vasárnapján is tartottak istentiszteletet Budapesten.

Jelenlegi közösségük története a rendszerváltás időszakáig nyúlik vissza, ekkor költözött Magyarországra egy anglikán pap magyar származású feleségével.  Gyülekezetükben vannak britek, magyarok, afrikaiak, és észak-amerikaik is, – üzletemberek, nyugdíjasok, diákok, családok, és gyerekek.  Papjuk, dr. Frank Hegedűs magyar származású amerikai, aki egyben a közép-európai esperes is. 

Gyülekezetük régóta segít hajléktalan családokat, valamint gyerekeket adományokkal.  Ennek keretében, decemberben például szerveztek egy karácsonyi programot, ahol a gyerekeknek ajándékot, a szülőknek pedig élelmiszercsomogat adtak.   A gyerekeknek angol karácsonyi dalokat tanítottak; ők pedig magyar karácsonyi dalokat tanítottak nekik.

Egész évben szerveznek hasonló programokat.  Szent Bálint napján például közösségük gyermekei szép kártyákat készítettek a hajléktalan gyerekeknek, amit kis ajándék kíséretében adtak át nekik.

Egy menedékházzal, több éve tartó, rendszeres, egyre szorosabb kapcsolatot építettek ki, amit a jövőben is szeretnének folytatni. Adományaikból a Menedékházban létrejött egy kis orvosi rendelő, ahol egy nővér rendszeresen dolgozik.  Valamint egy rámpa a mozgássérültek számára.  Támogatásuk segítségével szemészeti vizsgálatokat szerveztek a gyerekeknek.

Más szeretetszolgálatokat is igyekeznek támogatni.   Gyülekezetük egyik tagja személyesen is részt vesz a szükséget szenvedő emberek segítésében.

Kérjük, támogassa Ön is a Szent Margit Anglikán/Episzkopális Egyházat adója egy százalékának felajánlásával.
Technikai szám: 0183